Φυλή γάτας. Αμερικανική κοντότριχη

FullPress365 team
0

 αμερικανική κοντότριχη

Η αμερικανική κοντότριχη είναι μια φυλή γάτας. Πιστεύεται πως κατάγεται από τις ευρωπαϊκές κατοικίδιες γάτες οι οποίες μεταφέρθηκαν στην Αμερική από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους για τη προστασία των πολύτιμων φορτίων από ποντίκια και αρουραίους. Σύμφωνα με το Σύλλογο Φίλων Γάτας (CFA), κατά την διάρκεια του 2011 ήταν η 8η πιο δημοφιλής ράτσα γάτας στις Ηνωμένες Πολιτείες.[1]

Ιστορία

Όταν οι άποικοι έπλευσαν από την Ευρώπη στην Βόρεια Αμερική, πήραν μαζί τους αρκετές γάτες για να προστατεύουν τα αποθέματα τροφίμων τους από τα ποντίκια.[2] Πολλές από αυτές «εγκαταστάθηκαν» στον Νέο Κόσμο, διασταυρώθηκαν και ανέπτυξαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για να μπορέσουν να προσαρμοστούν στο νέο κλίμα. Στις αρχές του εικοστού αιώνα, δημιουργήθηκε ένα επιλεκτικό πρόγραμμα αναπαραγωγής για να αναπτύξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά αυτής της φυλής.

Χαρακτηριστικά

Μια πολύ αθλητική γάτα, η αμερικανική κοντότριχη έχει μεγαλύτερο, πιο ευέλικτο και πιο δυνατό σώμα από την συγγενική της ευρωπαϊκή κοντότριχη. Είναι επίσης γνωστή ως «γάτα εργασίας».

Η αμερικανική κοντότριχη είναι μια γάτα ράτσας με αυστηρές προδιαγραφές και με χαρακτηριστική εμφάνιση, τα οποία καθορίζονται από τους Συλλόγους Εκτροφέων Γάτας σε όλο τον κόσμο.

Αρχικά ήταν γνωστή ως «κατοικίδια κοντότριχη», η φυλή μετονομοάστηκε το 1966 σε «αμερικανική κοντότριχη» για να διαφοροποιηθεί από τις άλλες κοντότριχες φυλές. Το όνομα αυτό ενισχύει επίσης την άποψη ότι η αμερικανική κοντότριχη είναι διαφορετική από τις μη καθαρόαιμες κοντότριχες στην Αμερική.[3]

Μία ημίαιμη κοντότριχη γάτα, που ονομάζεται οικόσιτη κοντότριχη, μπορεί να μοιάζει με την αμερικανική κοντότριχη. Η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι η αμερικανική κοντότριχη είναι μια καθαρόαιμη ράτσα γάτας και αναγνωρίζεται ως τέτοια από την Ένωση Φίλων Γάτας (CFA).

Σύμφωνα με τον CFA, η αμερικανική κοντότριχη είναι μια γάτα «χαμηλού κόστους» καθώς απαιτεί μόνο τα ετήσια εμβόλια και μια διατροφή καλής ποιότητας. Επίσης, είναι γενικά υγιής, καλόβολη, στοργική με τον ιδιοκτήτη της και φιλική με τους ξένους. Τα αρσενικά είναι πολύ μεγαλύτερα από τα θηλυκά καθώς ζυγίζουν 11-15 κιλά όταν αναπτυχθούν πλήρως, ενώ ένα ώριμο θηλυκό ζυγίζει από 8-12 κιλά όταν αναπτυχθεί πλήρως στον τρίτο ή τον τέταρτο χρόνο.[3] Οι αμερικανικές κοντότριχες ζουν 15-20 χρόνια όπως και τα περισσότερα αιλουροειδή.

Η αμερικανική κοντότριχη αναγνωρίζεται σε περισσότερους από ογδόντα διαφορετικούς χρωματισμούς και σχέδια, όπως το ραβδωτό τιγρέ. Ορισμένες γάτες αυτής της φυλής διαθέτουν βαθιές αποχρώσεις μαύρου, καφέ ή άλλων συνδυασμών.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !