ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ

Γιώτα
0

Οι σκύλοι που συμπεριλαμβάνονται σε αυτή την ομάδα έχουν ποικίλες καταγωγές. Τα Τερριέ (Τερριέ Γιορκσάιρ), οι κυνηγετικοί σκύλοι (Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ), τα λαγωνικά όρασης (Ιταλικό Γκρεϊχάουντ) και οι σκύλοι Σπιτς (Πομεράνιαν) αντιπροσωπεύονται εδώ, παρόλο που πρόκειται πάντα για μινιατούρες.
O νανισμός στους σκύλους δεν είναι σπάνιος, πολλοί όμως εκτροφείς – ιδιαίτερα στην Ανατολή – προχώρησαν σε επιλεκτική αναπαραγωγή με μικρόσωμους σκύλους, ώστε να δημιουργήσουν μικροσκοπικές εκδοχές υφιστάμενων φυλών.
Εκτός από το μικρό μέγεθος, οι σκύλοι αυτοί μοιράζονται μία κοινή ιστορία σκύλων συντροφιάς. Σε αντίθεση με άλλες φυλές, τα «παιχνίδια» δεν προορίζονταν ποτέ για εργασία. Η μοναδική «εργασία» τους, ήταν να προσφέρουν συντροφιά, συνήθως σε πλούσιες κυρίες που περνούσαν τον περισσότερο χρόνο στο σπίτι τους. Με το πέρασμα του καιρού, οι φυλές παιχνίδια έγιναν επίσης γνωστές σαν «σκύλοι σαλονιού» ή «του καναπέ», «σκύλοι μαξιλαριού» ή ακόμη και «σκύλοι μανικιού».
Εξαιτίας του μεγέθους τους, οι σκύλοι - παιχνίδια είναι δημοφιλείς, ιδιαίτερα στις πόλεις, όπου καθίστανται ιδανικοί για τη ζωή σε ένα διαμέρισμα. Είναι αποφασιστικοί και θαρραλέοι και συνήθως γίνονται καλοί φύλακες. Πολλοί σκύλοι- παιχνίδια έχουν τρίχωμα που απαιτεί εντατική περιποίηση, ενώ οι άτριχες φυλές απαιτούν μεγάλη προσοχή καθώς έχουν προδιάθεση σε εγκαύματα ή εξανθήματα από υπερβολική ζέστη.
Οι σκύλοι - παιχνίδια γίνονται θαυμάσια κατοικίδια. Χρειάζονται πολλή προσοχή και συχνά στενοχωριούνται όταν μένουν μόνοι, έστω και για λίγο. Συνήθως δεν απαιτούν πολλή άσκηση, είναι όμως εντυπωσιακά δραστήριοι. Ορισμένες από τις φυλές δένονται τόσο με το αφεντικό τους που ζηλεύουν...


www.interpet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !