ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΙΣΤΟΣ

Γιώτα
0

Κάθησε επάνω στο πτώμα του άτυχου αφεντικού του και έκλαιγε σα μικρό παιδί μην αφήνοντας κανένα να πλησιάσει.

Από τα πλέον περίεργα ατυχήματα συνέβη τον Οκτώβριο του 2000 στην αγροτική περιοχή Λεύκες Ιμέρου, όταν ένας 54χρονος στην διάρκεια κυνηγιού, σκόνταψε σε πέτρα και έχασε την ισορροπία του με συνέπεια την τυχαία εκπυρσοκρότηση της καραμπίνας του που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του. Αξιοσημείωτο του μοιραίου αυτού ατυχήματος του κυνηγού ήταν ότι ο σκύλος του, μόλις αντιλήφθηκε τον κυνηγό αιμόφυρτο, χτυπημένο στην κάτω σιαγόνα και τον αυχένα, κάθησε 3,5 ώρες δίπλα στο πτώμα του αφεντικού του και έκλεγε γοερά. Μόλις πλησίασε κάποιος βοσκός, ο σκύλος έδειχνε επιθετικές τάσεις. Όταν ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί και έφτασαν στον τόπο του ατυχήματος, ο σκύλος γάβγιζε, σηκωνόταν η τρίχα του και όταν τον πλησίασαν περισσότερο, έβαλε το πόδι του πάνω στον νεκρό. Οι αστυνομικοί πλησίασαν κι άλλο κρατώντας ένα ξύλο για να τον απομακρύνουν, αλλά ο σκύλος αγρίευε πιο πολύ και όταν αποχώρησαν, έβαλε την μουσούδα του πάνω στο πτώμα . Υπερασπιζόταν σαν άνθρωπος το αφεντικό του, μην επιτρέποντας να πειράξει ούτε να ακουμπήσει κανείς τον νεκρό.

Η απομόνωση και απομάκρυνση του σκύλου έγινε ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας. Πήραν χοντρό σύρμα την άκρη του οποίου έκαναν τσιγκέλι και με ένα τζιπ πλησίασαν τον σκύλο, και κατόρθωσαν να τον πιάσουν από το περιλαίμιο και να τον παγιδεύσουν.
Αυτή η εικόνα μόνο με κάμερα θα μπορούσε να αποδοθεί. Κρατούσε με τα δύο μπροστινά του πόδια τον νεκρό για να μην τον πάρουν, δάγκωνε τον γάντζο και δεν τον άφηνε. Γύρω στη μισή ώρα κράτησε η προσπάθεια να πάρουν το άψυχο κορμί του κυνηγού.
Το περιστατικό αυτό ήταν κάτι το πρωτοφανές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !