ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ

Γιώτα
0
ΚΟΓΙΟΤ Ζώο συγγενικό με το σκύλο και το λύκο. Ζει στη βόρεια Αμερική , από τον Παναμά ως την Αλάσκα. Μοιάζει πολύ με το λύκο και το λυκόσκυλο. Είναι μοναχικό ζώο. Κυνηγάει συνήθως τη νύχτα μικρά θηλαστικά , πουλιά και έντομα , καθώς και αφύλακτα πρόβατα. .Το θηλυκό γεννάει 2 - 12 μικρά στο τέλος του Γενάρη.



ΑΛΕΠΟΥ Άλλο ένα παρεξηγημένο ζώο. Η αλεπού ξεχωρίζει από το χαρακτηριστικό κοκκινοκίτρινο χρώμα της γούνας της και τη φουντωτή ουρά της.Είναι ζώο νυχτόβιο. Βγαίνει τη νύχτα να κυνηγήσει την τροφή της. Τρέφεται με μικρά τρωκτικά , πουλιά και έντομα αλλά και φρούτα ή άλλες φυτικές τροφές. Η περίοδος ζευγαρώματος είναι τέλη Ιανουαρίου. Τότε η θηλυκιά γεννάει 2 - 6 μικρά. Τα αλεπουδάκια μένουν μαζί με τη μητέρα τους μέχρι τέλη Αυγούστου.
Η αλεπού προτιμάει τα δάση της Ευρώπης , της Αμερικής. Κάποια είδη όπως η αλεπού της φωτογραφίας ζουν σε ερημικές εκτάσεις της Αφρικής και της Ασίας.
Ζει περίπου 15 χρόνια.




ΝΤΙΝΓΚΟ Άφωνο σκυλί που ζει στην Αυστραλία. Είναι μεγαλόσωμο ζώο συγγενικό με τον λύκο της Τασμανίας ( το μήκος του φτάνει το 1,30 μέτρα και το ύψος του τα 75 εκατοστά ) και τρέφεται με μικρότερα ζώα , ακόμη και με έντομα.Συνήθως κυνηγάει σε ζευγάρια. Ζει σε μικρές αγέλες των 4 ως 8 ατόμων.



ΛΥΚΟΣ Ένα από τα πιό παρεξηγημένα ζώα του πλανήτη μας. Είναι δυνατό ζώο με τρίχωμα χρώματος καφέ ή γκρί , ύψος 80 εκατοστά και μήκος 1,40 μέτρα. Το βάρος του φτάνει τα 70 κιλά.Ζει ως 15 χρόνια .
Είναι πολύ δυνατό ζώο και μπορεί να επιτεθεί σε μεγαλύτερα απ΄ αυτόν ζώα ( άλογα , μοσχάρια κλπ). Κυνηγάει συνήθως τη νύχτα μικρά θηλαστικά όπως λαγούς , αγριοκάτσικα, άγρια πρόβατα. Συνήθως περνάει όλη του τη ζωή με την ίδια σύντροφο. Η λύκαινα γεννάει 5 ως 6 μικρά μετά από εγκυμοσύνη 2 μηνών.Τα λυκάκια μένουν με τους γονείς τους μέχρι τα δύο τους χρόνια.
Ο λύκος ζει σε αγέλες των 12 - 20 ατόμων . Τα μέλη κάθε αγέλης επικοινωνούν μεταξύ τους με ήχους και σήματα.   ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !