ΧΑΜΣΤΕΡΑΚΙΑ

Γιώτα
0
Τα χάμστερ είναι ένα από τα δημοφιλέστερα κατοικίδια ζώα στον κόσμο, και είναι σίγουρα το δημοφιλέστερο κατοικίδιο ζώο από την οικογένεια τρωκτικών. Τα χάμστερ είναι επίσης σχετικά ανέξοδα και εύκολο να φροντιστούν. Ένα χάμστερ κάνει συνήθως ένα ιδανικό κατοικίδιο ζώο για τα παιδιά .

Η μέση διάρκεια ζωής ενός χάμστερ είναι περίπου 2-4 έτη, και για αυτόν τον λόγο μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι η φροντίδα για ένα χάμστερ είναι ένας καλός τρόπος για ένα παιδί να μάθει τελικά να αντιμετωπίζει την απώλεια.
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη χάμστερ, αλλά αυτό που κρατιέται συνηθέστερα ως κατοικίδιο ζώο είναι η χαριτωμένη συριακή φυλή χάμστερ. Tα επόμενα δημοφιλή χάμστερ είναι τα μίνι χάμστερ τα οποία μεγαλώνουν μέχρι 10-12 πόντους, αυτοί οι μικροί χαριτωμένοι φίλοι μπορούν να ζήσουν μαζί και με άλλα είδη μίνι χάμστερ και με εξαιρέσεις ακόμα και με μεγάλο χάμστερ. Επίσης δημοφιλή γίνονται και στην Ελληνική αγορά τα Glider όπως στην παρακάτω φωτό.

Η μεγάλη οικογένεια της παρακάτω φωτό είναι τα γνωστά Ρώσικα ή μίνι χάμστερ.

Αποκτώντας το παιδί ένα χάμστερ είναι του δίδεται μια σπουδαία ευκαιρία να γίνει πιο υπεύθυνο έχοντας στα χέρια του μια ζωή.
Τα χάμστερ είναι τύπος τρωκτικών και ανήκουν στην τάξη Cricetinae η οποία περιλαμβάνει 18 είδη, προέρχονται από την μέση Ανατολή και την νοτιοανατολική Ευρώπη και έγιναν πολύ γρήγορα δημοφιλή ως κατοικίδια γιατί εκπαιδεύονται και αναπαράγονται πολύ εύκολα στα κλουβιά τους.

Τα πιο δημοφιλή στην Ευρώπη είναι τα εύσωμα golden hamster αρκετά πιο μικρά όμως από τα ινδικά χοιρίδια (Guinea Pigs) και είναι εξίσου χαριτωμένα και κοινωνικά.

Φροντίδα του χάμστερ

Τα χάμστερ είναι πανεύκολα στην φροντίδα τους και στον χειρισμό τους και σχετικά είναι από τα πιο ανέξοδα ζωάκια γι’ αυτό ακόμη και παιδιά μπορούν να τα έχουν και τα φροντίζουν.Στο εμπόριο διατίθενται πολλές λιχουδιές και τροφές που τα χάμστερ ξετρελένονται αλλά τους αρέσουν και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά επίσης.Υπάρχουν πολλά είδη χάμστερ που διαφέρουν σε μέγεθος ,σε χρώμα μαύρα , άσπρα , κίτρινα , καφέ , γκρίζα και παραλλαγές χρωμάτων μεταξύ τους ,αλλά και μακρύτριχα (μαλλιαρά) και κοντότριχα.Κλουβιά για χάμστερΤα χάμστερ αρέσκονται σε ένα ευρύχωρο περιβάλλον γιατί από την φύση τους έχουν την ικανότητα να ταξιδεύουν ακόμη και μίλια σε ένα βράδυ. Έτσι είναι πολύ καλό να υπάρχει στο κλουβί και μια ρόδα για να γυμνάζονται και να εκτονώνονται όταν δεν τα έχουμε να παίζουν ελεύθερα.Στην περίπτωση που τα αφήσουμε να κάνουν βόλτες ελεύθερα ,να συμβαίνει μόνο ελεγχόμενα για να μη χαθούν ή κρυφτούν στο σπίτι.Επίσης είναι πολύ θετικό να υπάρχουν διάφορα επίπεδα και σκάλες, σωληνώσεις, σπιτάκιακαι άλλα παιχνίδια από ξύλο και άλλα υλικά ώστε να είναι ενδιαφέρον ο χώρος τους και να μη πλήττουν.Φυσικά όταν ο χώρος τους είναι πολύπλοκος σε αντικείμενα έχει και πολύ πλάκα να τα παρακολουθούμε να παίζουν μεταξύ τους!Τέλος διατίθενται βιβλία στα ελληνικά για περισσότερες πληροφορίες.

πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !