ΠΑΓΩΝΙ (Peacock)

Γιώτα
0



Ένα ενήλικο αρσενικό παγώνι (peacock) είναι σίγουρα μεταξύ των ομορφότερων και θεαματικότερων φασιανών στον κόσμο, ιδιαίτερα το πράσινο peacock.

Το αρσενικό πουλί του γένους cristatus (είδος φασιανού), είναι ινδικό πουλί. Βρέθηκε στις άγριες περιοχές της Ινδίας, στη ζούγκλα κοντά σε πηγές (και εξημερωμένο στα χωριά) το οποίο χρησιμοποιούσαν για εκτροφή ως φαγώσιμο. Σήμερα, το παγώνι είναι προστατευόμενο είδος στην Ινδία.

Το ινδικό Peacock είναι το εθνικό πουλί της χώρας. Αυτό το όμορφο πουλί ξεχωρίζει από έναν διακριτικό λοφίο και μια πολύ λαμπρά χρωματιστή και εξαίσια διακοσμημένη ουρά. Η ουρά είναι πιθανώς το πιο αξιοπρόσεχτο μέρος του σώματος των peacocks. Είναι σε μήκος μεγαλύτερη από μιάμιση φορά του σώματος του πουλιού. Το ινδικό Peacock είναι ένα από τα μεγαλύτερα πετούμενα πουλιά στον κόσμο. Τα φτερά σε συνδυασμό με την ουρά συμβάλουν σε αυτό.


Το ινδικό peacock προτιμά να ζήσει στα ανοικτά δάση ακόμα κι αν φαίνεται μερικές φορές στους οπωρώνες. Κυνηγά για το θήραμά του είτε στο χάραμα της ημέρας είτε αμέσως πριν από το ηλιοβασίλεμα. Για το υπόλοιπο της ημέρας προτιμούν την κατευναστική σκιά των δέντρων. Η διατροφή του περιλαμβάνει ποικιλία από σιτάρι, μούρα, σύκα καθώς επίσης και έντομα, μικρά θηλαστικά και ερπετά.


Σίγουρα όσοι από εμάς έχουν δει παγώνι, έχουν εντυπωσιαστεί από την λαμπρότητα κα μεγαλοπρέπεια αυτού του πουλιού. www.to-petagma.pblogs.gr

Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !