ΤΟ ΠΕΚΙΝΟΥΑ

G.S
0



Γενικά
Η φυλή αυτή έχαιρε τέτοιας εκτίμησης από τις κινεζικές αυτοκρατορικές δυναστείες, ώστε απαγορευόταν στους κοινούς ανθρώπους να έχουν Πεκινουά. Όταν ο δυτικός στρατός εισέβαλε στο παλάτι στο Πεκίνο το 1860, πέντε σκύλοι μεταφέρθηκαν στην Ευρώπη ως λάφυρα πολέμου. Αυτοί ήταν οι πρόγονοι της σημερινής φυλής.
Συμπεριφορά και γνωρίσματα
Το Πεκινουά έχει το κατάλληλο μέγεθος για να μεταφέρεται οπουδήποτε. Ωστόσο του αρέσει η άσκηση, είναι ζωηρό και σκανταλιάρικο. Σύμφωνα με την Κινεζική μυθολογία, αυτή η αρχαία φυλή ήταν γόνος λιονταριού και σκιουροπιθήκου. Με τη χαίτη και την ατρόμητη φύση του, μοιάζει με το λιοντάρι και υπερασπίζεται τον εαυτό του όταν αδικείται. Μπορεί να γίνει πεισματάρης και χρειάζεται υπομονή.
Περιγραφή
Το μακρύ ίσιο τρίχωμα, που χρειάζεται εντατικό καλλωπισμό για να διατηρείται σε καλή κατάσταση, σχηματίζει μία πυκνή χαίτη. Πολλοί χρωματισμοί είναι αποδεκτοί, από κόκκινο και πυρόξανθο έως μαύρο και παρδαλό με μπαλώματα. Τα μάτια είναι μεγάλα, στρογγυλά, σκούρα και λαμπερά. Τα αυτιά σε σχήμα καρδιάς καλύπτονται από άφθονο τρίχωμα και φέρονται παράλληλα προς το κεφάλι. Η πλούσια σε τρίχωμα ουρά εκφύεται ψηλά και σχηματίζει μικρή καμπύλη πάνω από τη ράχη. Τα πόδια είναι μεγάλα και πλατιά και τα πρόσθια πόδια στρέφονται ελαφρά προς τα έξω. Ο κορμός έχει σχήμα αχλαδιού, με ευρύ, κοντό θώρακα και σαφή μέση. πηγή-users.otenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !