Κρατούσαν τον πελεκάνο δεμένο από το πόδι ως μασκότ !

Γιώτα
0
Ένας αργυροπελεκάνος βρέθηκε δεμένος από το πόδι στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας, στις 27 Ιανουαρίου. Την ανώνυμη καταγγελία έλαβε η ΑΝΙΜΑ και τη διαβίβασε στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που, σε χρόνο ρεκόρ, κατέσχεσαν το πουλί και με τη βοήθεια του Ζωόφιλου και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας «Το Καταφύγιο» μετέφεραν τον αργυροπελεκάνο στον Σταθμό Α΄ Βοηθειών της ΑΝΙΜΑ. Εκεί ο κτηνίατρος είδε ότι το δέσιμο έχει προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο δεξί πόδι.


Τον είχαν δεμένο από το πόδι για να γίνει η μασκότ της 
περιοχής
Τον είχαν δεμένο από το πόδι για να γίνει η μασκότ της περιοχής
Το πουλί, όπως έγινε γνωστό αργότερα, βρέθηκε στον Έβρο από κυνηγό, κάτοικο Χαλκίδας, και κατέληξε, άγνωστο μέχρι τώρα πώς, στον Όμιλο δεμένο, για να αποτελέσει τη μασκότ της περιοχής.

Για να σιγουρευτούν μάλιστα οι επίδοξοι «ιδιοκτήτες» ότι δεν θα τους φύγει, του ψαλίδισαν καλά καλά τις φτερούγες! Δυστυχώς, από τον καιρό που ο Ωνάσης χάρισε έναν πελεκάνο, προερχόμενο από ζωολογικό κήπο, στους Μυκονιάτες, έγινε μόδα στις παραθαλάσσιες περιοχές να συλλαμβάνονται και να κρατούνται σε αιχμαλωσία τέτοια πουλιά.

Γεγονός απολύτως παράνομο αλλά σπανίως παρεμβαίνουν οι αρμόδιες αρχές, διότι συναντούν απέναντί τους σύσσωμη την τοπική κοινωνία! Θα λάβει, άραγε, κάποια στιγμή η πολιτεία τη γενναία απόφαση να βάλει ένα τέλος και σε αυτή την ανοησία; Ή θα συνεχίσουμε να βλέπουμε κάθε τόσο να αντικαθίσταται μ’ έναν καινούργιο ο προηγούμενος πελεκάνος που τον πάτησε αυτοκίνητο, χτύπησε σε καλώδια, τον σκότωσε ταχύπλοο ή βιαιοπράγησε εναντίον του μεθυσμένος τουρίστας;


zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !