Ακόμη μία νεκρή αρκούδα στην άσφαλτο!

Γιώτα
0

Ακόμη μία αρκούδα βρήκε ακαριαίο θάνατο τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μετά από σφοδρή σύγκρουση με φορτηγό αυτοκίνητο στην περιοχή Ελάτης Τρικάλων. Πρόκειται για μια αρσενική αρκούδα, ηλικίας επτά ετών και βάρους περίπου 110 κιλών.

Το περιστατικό καθώς και το γεγονός ότι βρέθηκαν υπολείμματα τροφής στο στομάχι του ζώου αποδεικνύουν ότι οι αρκούδες δεν έχουν φωλιάσει ακόμη για το χειμέριο ύπνο τους λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν για την εποχή και στις ορεινές περιοχές. Οι έρευνες πεδίου της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας επιβεβαιώνουν την κινητικότητα των αρκούδων με μικρότερες μετακινήσεις, σε σχετικά μεγαλύτερα υψόμετρα και κοντά σε περιοχές φωλιάσματος.

Σύμφωνα με την ΜΚΟ Αρκτούρος, οι αρκούδες στην Ελλάδα, υπόκεινται σε σοβαρή διαταραχή του βιολογικού τους κύκλου λόγω των κλιματικών αλλαγών και συνεχίζουν να εκτίθενται σε ανθρωπογενείς απειλές κάθε είδους, συνθήκες που αποδυναμώνουν ακόμη περισσότερο τον πληθυσμό του είδους στη χώρα μας, δυσχεραίνοντας τις συνθήκες επιβίωσής του.

«Ευελπιστούμε στην έλευση του χειμώνα έστω και με καθυστέρηση προκειμένου η καφέ αρκούδα να φωλιάσει και να αναπαραχθεί φυσιολογικά», προσθέτει η οργάνωση.

Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων (σήμανση και τοποθέτηση ειδικών φραχτών) για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων στις περιοχές που αποτελούν βιότοπο της αρκούδας αλλά και την υιοθέτηση υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς από τους διερχόμενους οδηγούς. 



naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !