Ποιο είναι το καλύτερο ψάρι για το ενυδρείο σας;

G.S
0

Βγαίνει σε καλό το να φροντίζει κανείς ένα ψάρι στο σπίτι του. Μπορεί να φέρει την υδρόβια ζωή κοντά σε εσάς. Το να προσέχετε αυτό το κατοικίδιό σας μπορεί να σας ανακουφίσει από έγνοιες, οι οποίες έχουν συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παρ’ όλο που δεν μπορούν αλληλεπιδράσουν με εσάς με τον ίδιο τρόπο που άλλα κατοικίδια μπορούν, το να κρατάτε ένα ψάρι σε ένα ενυδρείο είναι μια υπέροχη εμπειρία. Αν, λοιπόν, αγαπάτε τη θαλάσσια ζωή, μπορείτε να τη φέρετε στο σπίτι σας.

Η σειρά από ερωτήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε

Προτού πάρετε τη δεξαμενή και ένα ψάρι, βρείτε χρόνο να διερευνήσετε τα πάντα. Τυπικά υπάρχουν περισσότερα από 25000 είδη και τα 2000 από αυτά είναι έτοιμα προς διάθεση για κάποιον σας εσάς, ο οποίος έχει την πρόθεση να κρατήσει ένα περιορισμένο στο σπίτι του. Επομένως, εδώ είναι τα βασικά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να επεξεργαστείτε και να βρείτε τις απαντήσεις τους.

Πόσο μεγάλο είναι το ψάρι που θέλετε να κρατήσετε; Πρόκειται το ψάρι να τρομοκρατήσει ή να φάει τα μικρότερα ψάρια του ενυδρείου στο οποίο θα προστεθεί; Είναι ψάρι φρουρός; Πόσο χώρο χρειάζεται; Τρώει τα φύλλα των φυτών; Σκάβει στη δεξαμενή; Τι είδος νερού χρειάζεται; Πόσο θα κοστίσει;

Πρέπει να μάθετε τις απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις πριν χρειαστεί να πάρετε άλλες αποφάσεις σχετικά με την πρόθεσή σας να κρατήσετε ένα ως κατοικίδιο.


Το γατόψαρο. Υπάρχουν περισσότερα από 2000 είδη γατόψαρων γνωστά αλλά αυτή η ομάδα είναι γνωστό ότι δεν έχει λέπια. Η επικάλυψη του δέρματός τους είναι σαν αυτή της επένδυσης. Πολλά από αυτά συμπεριφέρονται σαν πτωματοφάγοι ή σαν ειδικά διατρεφόμενα ψάρια στο ενυδρείο και μπορούν να κατέχουν ένα διαφορετικό είδος διατροφικής συνήθειας. Υπάρχουν είδη γατόψαρων τα οποία μεγαλώνουν πραγματικά πολύ σε μέγεθος, μερικά είναι νυκτερινά οπότε το τάισμα πρέπει να γίνεται τη νύχτα και μερικά πρέπει να είναι σε ομάδες ενώ άλλα μόνα τους.


Τα characiforms.
Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει το μολυβόψαρο, το τσεκουρόψαρο, τα tetras, τα characin και τα splash tetras. Πολλά από αυτά τα είδη συναντώνται στην άγρια φύση και είναι προτιμότερο να φροντίζονται από έμπειρους χειριστές.

Τα cichlids.(γλυκού νερού) Είναι κοινά στην Ασία, Στην Αφρική και σε τροπικές περιοχές της Αμερικής. Είναι φρουροί ειδικά αυτά που εξιδρώνουν τη γονική προσοχή. Ως εκ τούτου, μην τα αναμιγνύετε με άλλα είδη.

Τα cypriniforms. Συμπεριλαμβάνονται τα κωβίτις, καρχαρίας, koi, danios, barbs, χρυσόψαρο και τα rasbora. Είναι τροπικά είδη και κρύου νερού. Επιπλέον, είναι εύκολα στο χειρισμό.

Τα cyprinodonts. Συμπεριλαμβάνονται τα killifish και τα toothcarps. Συνήθως τρέφονται και παραμένουν κοντά στην επιφάνεια του νερού.

Το ψάρι λαβύρινθος. Η ομάδα περιλαμβάνει τα ψάριας μάχης, gouramis, ψάρια παραδείσου και τα combtails. Είναι τυπικά ειρηνικά και μικρά σε μέγεθος αν και μερικά από τα είδη των αρσενικών των ψαριών παραδείσου, των ψαριών μάχης και τα δύο φύλα των combtails μπορεί να είναι άγρια.

Το ψάρι ουράνιο τόξο. Αυτή η οικογένεια αλλάζει όσων αφορά το χρώμα ειδικά όταν μετακινείται μέσα από οποιοδήποτε φως. Είναι καλός σύντροφος σε μια κοινότητα ενός ενυδρείου.

Αν είστε αρχάριος στη φροντίδα ενός ψαριού, τότε το πιο πιθανό είναι να μπερδευτείτε εντελώς. Με την ποικιλία ειδών ψαριών και δεξαμενών που υπάρχει στην αγορά, μπορεί να σας φανεί δύσκολο να αποφασίσετε. Πρέπει να αγοράσετε το σωστό μέγεθος και να διαλέξετε τη σωστή τοποθεσία να βάλετε τη δεξαμενή, να αποφασίσετε αν θα χρησιμοποιήσετε γλυκό νερό ή αλατόνερο, πλαστικά ή ζωντανά φυτά, ποια φώτα, τι φαγητό, τι θέρμανση και τι φίλτρα να αγοράσετε. Για αυτό, να είστε αρκετά συνετοί.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !