Σκύλος και Γάτα - Φίλοι ή Εχθροί;

Γιώτα
0

Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν λίγες περιπτώσεις που δεν πρόκειται ποτε να συνηθίσουν ο ένας τον άλλο. Πάντως είναι πολυ συχνό φαινόμενο ο σκύλος και η γάτα να γίνονται κολλητοί ακόμη και να κοιμούνται μαζί κουλουριασμένοι. Προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν τουλάχιστον στην αρχή, γιατί έχουν διαφορετική ακόμη και αντίθετη συμπεριφορά ακόμη και αντίθετο τρόπο για να εκφράζουν συγκεκριμένες συμπεριφορές. Βέβαια για κάποιες ράτσες είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστούν. Τα τερριέ μια ράτσα που δημιουργήθηκε για το κυνήγι είναι πιο δύσκολο να τα πάνε καλά με μία γάτα. Επίσης είναι πιο εύκολο για να δεχθεί το ένα το άλλο είναι να βρεθουν όταν και τα δύο ζώα βρίσκονται σε μικρή ηλικία.

Η πρώτη επαφή

Οταν φέρετε το νέο ζωάκι στο σπίτι, βάλτε το σε ένα μόνο δωμάτιο.Δώστε τη δυνατότηα στο ζώο που έχετε ήδη στο σπίτι, να πλησιάσει και να δεί το νέο μέλος της οικογένειας. Μην τα αφήσετε να έρθουν πρόσωπο μέ πρόσωπο διότι θα δημιουργηθεί ένταση, φόβος ή επιθετικότητα. Αργότερα, μήν τα αφήνετε χωρίς επιτήρηση για μερικές εβδομάδες. Παρατηρήστε τα. Βάλτε τα στο ίδιο δωμάτιο, μακριά το ένα απο το άλλο. Αποσπάστε τη προσοχή τους με πολύ νόστιμο φαγητό. Ετσι μπορεί να μυρίζει το ένα το άλλο και συνδυάζουν τη παρουσία του άλλου με την απολαυστική διαδικασία της λήψης υπέροχων μεζέδων. Αργότερα μπορείτε να κάνετε το ίδιο κάθε φορά που συμπεριφέρονται όπως εσείς θέλετε. Μπορείτε ακόμη να βάλετε κάτι που έχει τη μυρωδιά της γάτας στο μέρος που κοιμάται ο σκύλος.

Τρέχα..... να σε πιάσω

Γενικά πάντως οι γάτες, όταν θέλουν να απειλήσουν τους σκύλους, σηκώνουν τις τρίχες τους και κάνουν εκείνο το χαρακτηριστικό σφύριγμα. Μερικές φορές μπορεί να χαστουκίσουν το σκύλο. Το πρόβλημα είναι όταν η γάτα φοβηθεί και τρέξει να φύγει.Αυτό ξυπνάει στο σκύλο το ένστικτο του κυνηγού και μπορεί να δαγκώσει τη γάτα αν δεν ανέβει η τελευταία σε κάποιο πολύφωτο.

Ακόμη και όταν τα βρίσκουν τελικά, να θυμάστε ότι μπορεί να μοιράζονται το ίδιο κρεβάτι, αλλά όχι το φαγητό. Εκτός απο τη ζήλεια που μπορεί να δημιουργήσει καβγάδες, οι διατροφικές ανάγκες τους είνα διαφορετικές και δεν πρέπει να τρώει το ένα το φαγητό του άλλου. Εχουν επίσης και διαφορετική συμπεριφορά στο πως τρώνε. Ο σκύλος ως αγελαίο ζώο, ορμάει στο φαγητό και το καταπίνει βιαστικά. Οι γάτες δεν χρειάζεται να βιάζονται τρώνε αργά καί όχι όλο το φαγητό μαζί. Καλύτερα λοιπόν να τρώνε ξεχωριστά. πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !