Πώς μιλούν οι παπαγάλοι;

Γιώτα
0

Τόσο οι παπαγάλοι όσο και οι ινδικοί κότσυφες επαναλαμβάνουν τις ανθρώπινες λέξεις χάρη στην ικανότητά τους να μιμούνται τις φωνές.

Όπως και τα ωδικά πτηνά, οι παπαγάλοι διαθέτουν μεμβράνες παρόμοιες με τις φωνητικές χορδές του ανθρώπου. Το φωνητικό όργανο των πουλιών βρίσκεται στην απόληξη της τραχείας τους και αποτελείται από μεμβράνες, οι οποίες δονούνται με τη διέλευση του αέρα, και από μύες. Σ' αυτά ακριβώς οφείλεται η δυνατότητα παραγωγής ποικίλων ήχων. Καθώς δεν έχουν χείλη που τα βοηθούν να αρθρώνουν γράμματα, τα πτηνά τελειοποιούν την καθαρότητα του εξερχόμενου ήχου με κινήσεις του λαιμού ή της γλώσσας τους. Πέρα από την ικανότητα παραγωγής περίπλοκων ήχων, οι παπαγάλοι και οι ινδικοί κότσυφες αναπαράγουν επίσης ήχους του περιβάλλοντος.

Μερικοί παπαγάλοι μπορούν και συνδέουν μια λέξη με το ακριβές νόημά της, σχηματίζοντας έτσι σύντομες φράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι τα πουλιά απαντούν σε ερωτήσεις που σχετίζονται με τις φυσικές ιδιότητες των αντικειμένων, προσδιορίζοντας το χρώμα, το σχήμα ή το μέγεθός τους. Αυτή τους η δεξιότητα υποβοηθάται κι από την κατάλληλη εκπαίδευση, η οποία στηρίζεται στη φυσική τους περιέργεια και στην επιβράβευσή τους μέσω της παροχής τροφής.
πηγη

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !