Παπαγάλος MACAW

Γιώτα
0

Τόπος που συναντάται: Κεντρικές και Βόρειες Περιοχές της Νοτίου Αμερικής.
Μέγεθος: 86 εκ. περίπου.
Μέσος όρος ζωής: 55-75 χρόνια.
Ηλικία αναπαραγωγής: 5 ετών και άνω.
Βάρος:1000-1300 γρ.
Απειλές: Παράνομο εμπόριο, καταστροφή βιότοπου.
Διαφορές φύλου: Συνήθως τα αρσενικά έχουν μεγαλύτερο κεφάλι, όμως η πλέον σίγουρη μέθοδος αναγνώρισης του φύλου είναι με ιατρική εξέταση.
Χαρακτήρας: Είναι το εντυπωσιακότερο και το πιο δημοφιλές από την οικογένεια των MACAW. Είναι κοινωνικό πουλί και γίνεται πολύ στοργικό όταν βρίσκεται από μικρή ηλικία με ανθρώπους. Η απαιτούμενη στοργή που χρειάζεται ένα μπλε-κίτρινο MACAW είναι ισάξια με αυτή ενός σκύλου, με τη διαφορά όμως ότι ζει πολλά περισσότερα χρόνια.
Όταν δεν έχει την απαιτούμενη στοργή από τα μέλη της οικογένειας μπορεί γίνει πολύ θορυβώδης μέχρι και να βγάζει το φτέρωμά του.
Η δυνατότητα ομιλίας του δεν είναι ισάξια με ενός
AFRICAN GREY για παράδειγμα. Όταν όμως μεγαλώσει μαζί μας από μικρή ηλικία μπορεί να πει αρκετές λέξεις.

Διατροφή: Μείγμα σπόρωνγια μεγάλους παπαγάλους, φρούτα, καρότα, καλαμπόκια όπως και συμπληρώματα βιταμινών. Καλό είναι επίσης να έχει στο χώρο του κλαδιά και παιχνίδια για μεγάλους παπαγάλους, ώστε να έχει απασχόληση. Οι πέτρες ασβεστίου, τα κόκαλα σουπιάς, η ειδική άμμος για πουλιά, συμπληρώνουν τις ανάγκες του MACAW μαζί με το μπάνιο, το οποίο γίνεται με μορφή βροχής με ένα ψεκαστήρι.
Πρόληψη: Πρέπει να αποφεύγουμε τα ρεύματα αέρα γιατί ένα κρυολόγημα μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Καλό θα είναι να δίνουμε ελαφρά μορφή αντιβίωσης για πουλιά σε αραιά χρονικά διαστήματα και για μικρή διάρκεια. Τροφές με αλάτι ή ζάχαρη δεν ενδείκνυνται στη διατροφή του. Η θερμοκρασία δεν θα πρέπει να είναι χαμηλή. Γενικά τους αρέσει η ζέστη.
Η συμβίωση με αυτά τα υπέροχα όμορφα πουλιά θα σας κάνει να τα υιοθετήσετε σαν αναπόσπαστο μέλος της οικογένειάς σας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !