Ροζ δελφίνι

Γιώτα
0

Ατραξιόν έχει αποτελέσει η ανακάλυψη του μοναδικού ροζ δελφινιού που βρίσκεται σε μια λίμνη στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Το γεγονός πως αυτό το παράξενο θέαμα έχει καταπλήξει τα πλήθη και όλοι θέλουν να το δουν έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τους οικολόγους, οι οποίοι προειδοποιούν τους τουρίστες να το αφήσουν στην ησυχία του.

Το μοναδικό αυτό ροζ δελφίνι είναι στην πραγματικότητα αλμπίνος και φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον καπετάνιο Erik Rue ενός τουριστικού πλοιαρίου, όταν ο ίδιος αποφάσισε να το μελετήσει μετά την πρώτη του εμφάνιση στην επιφάνεια της λίμνης Calcasieu, βόρεια του Κόλπου του Μεξικού. Για να ξεκινήσει την μελέτη αυτή εντύπωση του είχε κάνει όχι μόνο το χρώμα του σώματος του που το έκανε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, αλλά και το χρώμα των ματιών του που ήταν κόκκινο. Όπως φαίνεται η πρώτη εμφάνισή του έγινε μέσα σε ένα κοπάδι 4 δελφινιών, ένα εκ των οποίων ήταν προφανώς η μητέρα του, αφού δεν απομακρύνθηκε ούτε λεπτό από το πλάι της.
Ο καπετάνιος δήλωσε: “Έτυχε να δω ένα κοπάδι από δελφίνια και παρατήρησα πως το ένα είχε πιο ανοιχτό χρώμα από τα άλλα. Είχε ένα εκπληκτικό ροζ χρώμα. Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο. Όλο του το σώμα είναι ροζ, λες και κάποιος το έβαψε. Το δελφίνι φαίνεται πως είναι απόλυτα υγιές και φυσιολογικό, αν εξαιρέσει κανείς το χρώμα του, το οποίο προσωπικά το βρίσκω πανέμορφο. Το θηλαστικό είναι ροζ από το κεφάλι μέχρι την ουρά και έχει κοκκινωπά μάτια. Αυτό σημαίνει ότι είναι αλμπίνος. Το δέρμα του φαίνεται απαλό, γυαλιστερό και χωρίς κανένα απολύτως ψεγάδι. Εγώ προσωπικά το έχω εντοπίσει γύρω στις 40 με 50 φορές και φαίνεται πως το κανάλι που περνούν τα πλοία στην λίμνη Calcasieu αποτελεί το σπίτι του τόσο για το ίδιο όσο και για την οικογένειά του. Το δελφίνι έχει μεγαλώσει αρκετά από την πρώτη φορά που το είδα και κάποιες φορές απομακρύνεται από τη μητέρα του για να βρει τροφή και να παίξει αλλά πάντα είναι κοντά στο κοπάδι. Περιέργως, δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα από το περιβάλλον ή το φως του ήλιου, όπως θα περίμενε κάποιος λόγω της κατάστασής του, παρόλο που συνηθίζει να παραμένει κάτω από την επιφάνεια του νερού λίγο περισσότερο από τα άλλα δελφίνια του κοπαδιού.”

Η Regina Asmutis-Silvia, βιολόγος στην Οργάνωση για την Προστασία των Φαλαινών και των Δελφινιών, δήλωσε: “Ποτέ κατά τη διάρκεια της καριέρας μου δεν είδα δελφίνι με τέτοιο χρώμα. Είναι πραγματικά ένα πανέμορφο δελφίνι αλλά οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, όπως και με οποιοδήποτε δελφίνι. Θα πρέπει να το σέβονται, να το παρατηρούν από απόσταση, να περιορίσουν τον χρόνο που το παρακολουθούν και να μην το κυνηγούν ή παρενοχλούν. Παρόλο που το ζώο είναι ροζ, πρόκειται στην πραγματικότητα για αλμπίνο και αυτό φαίνεται από τα κοκκινωπά του μάτια. Ο αλμπινισμός είναι ένα γενετικό χαρακτηριστικό και είναι ακόμα άγνωστο ποιο είδος αλμπινισμού έχει κληρονομήσει το συγκεκριμένο δελφίνι.”

www.otherside.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !