ΓΑΤΑ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ

Γιώτα
0

ΙΣΤΟΡΙΑ
Η παράδοση αναφέρει ένα μύθο για το πως η γάτα Βιρμανίας πήρε τα σημερινά της χρώματα. Αρχικά είχαν λευκό μακρύ τρίχωμα και κίτρινα μάτια. Ο Αρχιερέας ενός ναού είχε για συντροφιά μια πανέμορφη γάτα, την Sinh. Κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στο ναό, ο Αρχιερέας σκοτώθηκε. Τη στιγμή του θανάτου του η Sinh έβαλε τα πόδια της πάνω στον Αρχιερέα και έστρεψε τα μάτια της στη θεά του ναού. Το τρίχωμά της έγινε χρυσαφί, τα μάτια της έγιναν μπλε όμοια με της θεάς και το πρόσωπο, το σώμα και η ουρά πήραν το χρώμα της γης και τα πόδια έμειναν λευκά. Το ίδιο συνέβη με όλες τις γάτες του ναού. Επτά μέρες αργότερα η Sinh πέθανε μεταφέροντας την ψυχή του Αρχιερέα στον παράδεισο.
Η νεώτερη ιστορία αναφέρει ότι το 1919 ένα ζευγάρι γάτες Βιρμανίας στάλθηκαν από τη Βιρμανία στη Γαλλία. Η αρσενική πέθανε από την ταλαιπωρία του ταξιδιού ενώ η θηλυκή, η Sita, έξηζε και μάλιστα ήταν έγκυος.
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Πρόκειται για ευγενική και παιγνιδιάρα γάτα, η οποία εκνευρίζεται όταν ο ιδιοκτήτης της ασχολείται με άλλα πράγματα και όχι μαζί της.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Πρόκειται για μεγάλη, κοντόχοντρη γάτα. Έχει μακρύ μεταξένιο τρίχωμα όχι και τόσο λεπτό όπως της Περσίας. Έχει δυνατά σαγόνια, μεσαίου μεγέθους μύτη και αυτιά, τα μπλε σχεδόν στρόγγυλα μάτια της είναι σε απόσταση μεταξύ τους και τα λευκά της πόδια είναι συμμετρικά. Μπροστά από τ’ αυτιά της υπάρχει ένα μπάλωμα, η ουρά της είναι μεσαίου μεγέθους σε πολύ καλή αναλογία με το σώμα και υπάρχουν τεσσάρων κατηγοριών είδη χρωμάτων (seal, blue, chocolate, lilac), που προσδιορίζουν την γενική εμφάνιση.


www.interpet.g

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !