Νυχτερίδα

G.S
0



Το μόνο θηλαστικό που πετάει και ανήκει στην τάξη των χειροπτέρων. Η ιδιαίτερη κατασκευή των μπροστινών της άκρων τη βοηθούν στο πέταγμα. Οι βραχίονες, οι αντιβραχίονες κι οι δάκτυλοι των μπροστινών της άκρων είναι επιμήκεις.
Ανάμεσα σ' αυτά, στον κορμό και στα κάτω άκρα, απλώνεται μια λεπτή ελαστική και γεμάτη νεύρα μεμβράνη και σχηματίζει ένα είδος φτερών. Το κεφάλι της μοιάζει πολύ με του ποντικού. Τα μάτια της είναι μικρά, αλλά έχει πολύ δυνατή όραση. Επίσης διαθέτει διάφορα όργανα, για να εντοπίζει την τροφή της και να αποφεύγει τα εμπόδια. Στο έδαφος περπατάει με δυσκολία.
Υπάρχουν διάφορα είδη νυχτερίδας, αλλά η βασική της διαίρεση είναι σε σαρκοφάγες (που τρων έντομα ή δύο είδη της Νότιας Αμερικής που πίνουν αίμα) και οπωροφάγες. Επειδή το χειμώνα συνήθως δε βρίσκουν τροφή, πέφτουν σε χειμερία νάρκη ή (μερικά είδη) μεταναστεύουν σε θερμότερα κλίματα. Για να αναπαυτούν, πιάνονται με τα πίσω άκρα από διάφορα αντικείμενα, έχοντας το κεφάλι τους προς τα πάνω. Ζουν συνήθως σε θερμά κλίματα κι η γονιμοποίηση γίνεται μια φορά το χρόνο πριν απ' τη χειμερία νάρκη. πηγή-live-pedia

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !